ingrediënten
800 gram koolrabi
250 gram schorseneren
½ courgette
1 ui
100 ml halfvolle melk
1 groentebouillonblokje
enkele takjes peterselie
bereiding
Was en schil de koolrabi en de schorseneren. Snijd ze in stukjes. Schil de courgette en snijd in stukjes en snipper de ui.
Doe alle groenten in een pan, giet er zoveel water bij tot alles onder water staat. Doe ook het bouillonblokje er bij.
Breng het water aan de kook en draai het vuur lager als het kookt. Laat de soep 20 minuten zachtjes doorkoken.
Was de peterselie en snijd het klein.
Pureer de groenten met de melk en zoveel bouillon tot er een soep ontstaat met een dikte die je lekker vindt.
Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de soep als dat nodig is.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met peterselie.
Voor de familie
Voeg aan iedere kom een lepeltje stevige crème fraîche toe.